1. De spelotheek is een uitleen- en ontmoetingsruimte voor gezinnen, scholen en diensten; zij kunnen er educatief speel- en leermateriaal ontlenen;
 2. De spelotheek is open elke woensdag van 14u tot 18u. Ze is gesloten op feestdagen en als er een vijfde woensdag is in de maand. Uitzonderlijke sluitingsdagen worden op de website bij het item 'wanneer is de spelotheek open en gesloten' gemeld, en aan de inkom van de spelotheek uitgehangen.
 3. Gezinnen die gebruik maken van de spelotheek, schrijven zich in als lid. De inschrijving kost 8 euro.
 4. De inschrijving blijft één jaar geldig vanaf inschrijvingsdatum.
 5. Bij de eerste aanmelding van een minderjarige neemt de vrijwillige medewerker de tijd om naam, adres, telefoon-en mailgegevens te registreren van de ouder of volwassen begeleider voor het lidmaatschap. Het gezin ontvangt een gezinslidkaart die persoonlijk is. Het speelgoed noch de lidkaart kunnen niet aan derden worden uitgeleend. De ouders zijn verantwoordelijk voor het uitgeleende materiaal.
 6. De kinderen kunnen speelgoed ontlenen indien zij vergezeld zijn van een volwassene. Er kunnen maximum 2 stuks speelgoed per kind worden uitgeleend met een maximum van 4 stuks per gezin.
 7. De uitleentermijn bedraagt maximum één maand. Wie de geleende materialen later dan 1 maand (6 weken) na het uitleenmoment terug brengt betaalt 2 euro boete per beurt niet tijdig inleveren. Wie het spelmateriaal 2 maximum inleveringsbeurten niet terug brengt (= meer dan 2 maanden) betaalt de prijs van het speelgoed (op uitleenfiche vermeld)
  De uitleen van het in te ruilen speelgoed kan niet verlengd worden. Zo blijft het spelmateriaal maximum ter beschikking van iedereen.
 8. Speelgoed kan gereserveerd worden en wordt voor 2 euro ter beschikking gehouden.
 9. Bij het uitlenen kunnen de stukken vooraf op inhoud nagekeken worden door de ouders. Als speldelen ontbreken dienen de ouders dit binnen 2 dagen telefonisch of per mail te melden., zoniet worden zij verantwoordelijk gesteld voor de ontbrekende delen en moeten zij de kostprijs betalen.
 10. Bij het inleveren worden de stukken nagekeken door een medewerker van de spelotheek zodat zij in goede staat teruggeplaatst worden voor de volgende uitleen.
 11. De ontlener moet zorg dragen voor het geleende materiaal. Bij verlies of beschadiging zal de schade door de ontlener vergoed worden. Dit betekent:
  • Bij verlies van een nieuw stuk speelgoed of bij onherstelbare schade, wordt de aankoopprijs van het speelgoed aangerekend. Deze staat vermeld op de speelgoedfiche.
  • Bij verlies van een ouder stuk speelgoed of bij onherstelbare schade, wordt een schadevergoeding aangerekend op basis van de staat van het speelgoed bij de uitleen. Indien de schade aan een stuk speelgoed kan worden hersteld, zal de lener de herstellingskosten betalen.
  • Eventuele schade moet altijd gemeld worden en mag niet door de gebruikers worden hersteld. Stiekem hersteld materiaal zal aangerekend worden.
  • Bij het ontbreken van onderdelen waarbij het spel nog kan gespeeld worden, wordt een vergoeding aangerekend. Als het ontbrekende onderdeel het spel niet meer speelbaar maakt, wordt de aankoopprijs van het spel aangerekend aan de uitlener.
  • Onvolledig, defect of niet ingeleverd speelgoed is ingeleverd of betaald vooraleer opnieuw spelmateriaal kan uitgeleend worden.
 12. Tijdens openingsuren kan er in de spelotheek met spelmateriaal gespeeld worden. Dit gebeurt onder toezicht en verantwoordelijkheid van de ouder. Ouders zien er op toe dat hun kind na het spel het materiaal opbergt in de juiste dozen en op de genummerde rekken.
 13. De spelotheek kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor ongevallen in de spelotheek of door gebruik van het speelgoed daarbuiten.
 14. Door zich in te schrijven verklaart elk lid van de spelotheek zich akkoord met dit reglement. Voor scholen en diensten is een specifiek reglement beschikbaar in de spelotheek.
 15. Eventuele onvoorziene moeilijkheden mbt de uitleen van spelmateriaal of de dienstverlening van medewerkers wordt discreet en met wederzijds respect besproken, buiten de openingsuren om het vertrouwen van de bezoekers en het vertrouwen van vrijwillige medewerkers niet te schaden.
foto7.jpg

Weetje: voor wie

Naast gezinnen, kunnen ook opa's en oma's, diensten, scholen en thuiszorgorganisaties lid worden.

Onze sponsors:

 

 

Spelotheek Kleine Klaas

Veemarkt 13
3290 Diest

Openingstijden

Elke woensdag: 14u - 18u (niet op een vijfde woensdag en feestdagen)

Elke dinsdag en donderdag: 9u-17u voor activiteiten ism onderwijs & welzijn

Contactpersoon

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

telefoon: 0479 662932 (di-wo-do)